Snart är det jul igen

Idag är första gången som jag fått lite julkänsla i år. När det är runt 30 grader är det faktiskt ganska svårt att förstå att det är mindre än en(!) månad till julafton.
 
I torsdags (den 26:e) började jag klockan ett och innan dess var jag på stranden då det äntligen var väder för detta! På stranden hade jag sällskap av både Agneta och Tora som var hellediga respektive började klockan två. Då jag ville ta vara på det fina vädret blev det en 10 baths omelett Super Cheap till lunch så jag kunde utnyttja strandtiden maximallt. 
 
Sussie Janssons systerdotter Elin är på besök så jag passade på att prata mycket med henne. Jag hade även en lektion med 11 åringarna på Wat Muang Mai. Vi gick igenom "How old are you? - I am 11 years old" etc. I slutet av lektionen kom några av barnen fram och kramades och ville skaka hand. Efter man skakat hand skulle man självklart även göra "tummleken". 
 
På eftermiddagen blev det en massa pingis spelat. Jag bokade även mitt hotell i Kuala Lumpur så ska bo på Imperia Hotell, hoppas det blir bra!
 
Sandlådan är populär att leka i!
 
Redan väggar på plats!!
 
Igår jobbade jag 14-23 med nightwatch då jag och Angeta bytt våra pass. Detta innebar ännu några timmar på stranden med sällskap av Tora innan jag åt en mysig lunch på en lokal restaurang i Nai Yang. Jag hade inga lektioner utan åkte istället och hämtade barnen, precis efter började det ösregna så efter rundan fick jag byta kläder då det inte är några väggar i bilen utan det regnade in. Men ändå mysigt att sitta och kura med barnen i regnet. 
 
Läxläsning.
 
Bai-Toy och Wow myser.
 
Bai-Toy och Da visar upp sina fina prinsessklänningar.
 
Det blev en del pratat med Natalie (en gammal volontär) och återigen pingisspelande. Efter middagen var det en orm inne i ena förrådet så Pann, Boy och Porns man gav sig ut på ormjakt - och segrade. Denna orm ska vara mycket giftig så skönt att det finns en mindre av dem. Detta var den första orm jag sett här. På kvällen kollade vi sedan på Star Wars - A new hope innan jag skypade med familjen och sedan när det var läggdags gick jag och la mig i det ena tjejrummet.
 
Idag jobbade jag morgonpasset och som vanligt var flera barn uppe när jag gick ut klockan sju. Barnen spelade pingis och grävde i sandlådan. Det blev även lite Star Wars idag med. Kan ni gissa vad som kom fram efter luch?! Julgranen!! Så det började julpyntas och i högtalarna var det thailändsk julmusik. Dock var granen sönder och barnen pyntade inte riktigt det de skulle (utan istället mest sig själva) så allt åkte ner i kartongerna tills julen närmar sig. 
 
Dagens jobbschema.
 
Ten inspekterar julgranen.
 
Tomten kom tidigt i år.
 
Sedan var det dags att ta fram pysselfingrarna och pärlplattorna. Som jag varit sugen på detta. Jag bad min syster ta med sig bakplåtspapper för att vi skulle kunna pärla och det var en riktigt rolig stund med fina resultat. 
 
Pärlplattor!!
 
Slutresultatet (min är den grön/rosa/blåa/gula blomman)
 
När jag slutat tog jag moppen till Nai Yang och flygplatsen för att se vart jag kan parkera imorgon. Därefter åt jag god middag på Heng Heng där jag åt med familjen och Sussie och Hans. Sedan blev det en runda på marknaden som var riktigt stor, jag har aldrig varit där på en lördag. Och trots att jag redan var mätt slank det ner lite "potatisgodis" och en glass. Någon pannkaka orkade jag dock inte denna gång.
 
Middag på Heng Heng.
 
Glass på marknaden i Nai Yang.
 
Sedan hann jag precis lagom till stranden för att ta några foton på en fantastisk solnedgång innan solen försvann bakom molnen.
 
Solnedgång i Nai Yang.
 
Fin himmel var det också.
 
Nu har jag spenderat några timmar vid datorn och gjort upp lite planer för de två närmsta dagarna i Kuala Lumpur och då det är tidig morgon imorgon säger jag nu god natt.
 
God natt.
 
Kramar
Maria