Thailand - som jag längtat!

Ni kan inte gissa var jag är! Drygt ett år sedan jag lämnade barnhemmet och knappt ett år sedan jag lämnade Thailand är jag äntligen här igen.Som jag har längtat efter värmen, sol, bad och framförallt - Barnhemmet. För de flesta är en resa till Thailand att åka bort. Men för min del kändes det som att komma hem. För det är så Thailand känns - som mitt andra hem. 
 
Jag kom hit i måndags (den 20:e februari) och dagen spenderades på Nai Yang stranden där jag bor. Det är nämligen den stran som ligger närmast barnhemmet. Jag hyrde moppe på samma ställe som förra gången och på kvällen åt jag på Peyony. Roligt när folk känner igen en! Det hans även med en massage innan jag stupade i säng.
 
På tisdagen spenderades förmiddagen på stranden men lagom tills barnen slutat skolan tog jag moppen till Muang Mai och barnhemmet. Såroligt att köra moped igen och susa fram på vägarna. Barnhemmet var sig både likt och olikt. Den nya längan som byggdes under min tid där var klar - liksom resten av renoveringen. Så fint allting har blivit och så skönt för barnen att inte bo på en byggarbetsplats längre. 
 
När jag kom till barnhemmet satt alla och gjorde sina läxor. De kände igen mig men några hade lite svårt att komma ihåg vad jag heter. Även om volontärerna som är där skvallrade om att några direkt hade ropat Maria! Så helt bortglömd var jag inte. De andra volontärerna hade även hört mitt namn nämnas i lite olika samanhang, liksom andra volontärers. Det blev ingen stor scen utav att jag var tillbaka utan Via småretades som vanligt och jag anpassade mig direkt till stämningen. Mycket har förändrats till ytan men bakom fasaden är det mesta sig likt. Förutom att det fattades några. Boy och Nid jobbar inte där längre till exempel och Da och Fa har flyttat från barnhemmet. Tråkigt att inte få träffa dem men jag är glad för att de förhoppningsvis har det bra. 
 
Nai Yang stranden 
 
Första dagen på stranden så jag får lov att vara blek :)
 
Ett nytt ansikte.
 
Och ännu ett :D
 
Sex nya barn innebär även sex nya namn. Vet vilka namn det är man kan ärligt talat inte säga att jag vet vilket namn som tillhör vilket av de nya barnen. Men alla "gamla" namn kommer jag ihåg. Onsdagen (den 22:e februari) gick till ungefär likadant som dagen innan. Förmiddagen spenderades på stranden och eftermiddagen/kvällen spenderades på barnhemmet. Nu när barnen var beredda på att jag skulle komma var de inte blyga längre (som några varit) utan kom fram och klängde på en. Efter att ha varit där några gånger nu är det nog Bow, Via och två av de nya killarna som har varit mest frammåt. Men desto mer jag är där desto naturligare blir det såklart. 
 
Barnhemmet <3 
 
Selfie :D
 
På torsdagen var det dags för en heldag på mopeden. Första stoppet var Laem School där de flesta eleverna och lärarna var på studiebesök på flygplatsen. Men mina sjuåringar som numera är åttaåringar och en klass till var kvar. Så roligt när en av mina gamla elever kände igen mig direkt och gav mig en stor kram. Haft kontakt med en lärare från skolan så förhoppningsvis blir det ett besök till innan jag åker hem.
 
Sedan körde jag vidare till Laem Sai Pier och gjorde en massa roliga avstickare för att återuppleva min tid här. Har framförallt en favoritväg som slingrar sig upp och ner längst östkusten som jag älskar att köra på. Utsikten där är helt klart godkänd. Lunchen åt jag på Chandera Resort. Kan ni gissa vad jag åt? PIZZA - såklart! Hade tänkt ta ett dopp i poolen också men den var stängd för restaurering, så det fick jag skippa.
 
Istället körde jag vidare till Bang Rong och kollade på aporna innan jag körde till Bang Pae Waterfall och kollade på Gibbonapor och Phukets högsta vattenfall. Så det blev en liten tur längst minnesalén. Själklart blev det även ett stopp på barnhemmet på vägen tillbaka och kvällen avslutades på Tesco medan regnet öste ner. Jag var glad att jag hann fram innan himlen öppnade sig. Men när jag shoppat klart (råkade bli lite nya kläder som ni säkert kunde gissa) hade det slutat regna och jag kunde köra tillbaka till Nai Yang utan problem.
 
Mina "gamla" elever!
 
Gulliga de är <3
 
En apa i ett träd :P
 
Laem Sai Pier.
 
Inom en liten by på vägen där vi firade Loi Krathong - ljusfestivalen när jag var här som volontär.
 
<3
 
Ett måste att fotas på denna plats :D
 
Pizza på Chandera Resort.
 
Bang Pae Waterfall.
 
Gårdagen blev en heldag på stranden. Men inte här i Nai Yang utan jag körde till Banana Beach. Lite mer folk än förra året men lika mysigt. Älskar den stranden. När molnen började rulla in körde jag dock hemåt med ett stopp på Heng Heng för middag. Än kan jag inte påstå att jag är brun men lite färg börjar jag få (dock lite rödaktig här och var...). Dagen avslutades sedan med en oljemassage - riktigt skönt!
 
Banana Beach <3
 
Mat på Heng Heng.
 
Och hur min dag idag såg ut skiljer inte sig så jättemycket från de flesta andra dagarna här. Men dagen började lite annorlunda med att jag körde en liten runda på morgonen bort till "spökhusen" som de övergivna husen längst bort vid Nai Yang stranden heter innan. Därefter blev det frukost och några lata timmar på stranden. Har nu läst ut tre böcker. Något jag dock ligger minus på är marknader och pannkakor. Endast ätit en enda pannkaka! Och bara kört förbi marknaderna när de redan har stängt... Mend det ska jag ändra på imorgon då tanken är att jag ska till Phuket Town Nightmarket och köpa både pannkakor, potatisgodis och säkert något annat roligt.
 
Men tillbaka till dagen. Efter att ha varit på stranden körde jag till barnhemmet. Då lördag innebär godisdag var det första jag gjorde att följa med och handla på 7-eleven. Därefter lekte vi "crocodile" (typ plätt), åt middag och kastade freesbe innan det var dags för film. Ikväll var Fast and Furius 1 som gällde, dubbad på thailändska. Men förstod hyffsat ändå, med tanke på språket och att jag aldrig sett filmerna innan.
 
Kvällen avslutades sedan med lite mer mat och en god smoothie på Khwanta Seafood restaurant innan det var dags för mig att uppdatera bloggen. Som jag nu gjort. Så nu är det sovdags här. Egentligen var det för länge sen men kände för att skriva av mig lite.
 
Full fart som vanligt.
 
God smoothie.
 
Så glad över att äntligen vara här igen och nu ska jag bara njuta av min tid här. 
Ta hand om er.
 
Kramar Maria