Lundakarnevalen!

Yes, tro det eller ej så är detta mitt tredje inlägg på en vecka! Förra helgen var det nämligen ingen vanlig helg i Lund . Vart fjärde år är lite annorlunda jämfört mot de andra åren - för då är det nämligen KARNEVAL! Den börjar på fredagskvällen och håller på till och med söndagkväll. För min egen del så var detta första besöket, så får vi se hur det blir om fyra år när det är dags igen :)
 
Jag åkte ner lagom tills karnevaltåget började på lördagen (den 19/5). Där var fullt med folk som stod längst med tågets rutt och jag lyckades till slut hitta min Lovisa, Stefan, Markus och Maggis och därefter kom KM  med (syskon, respektive och vänn :) ). I tåget går både orkestrar, dansare och lastbilar som är pyntade. Hela karnevalen anordnas av studenter på Lunds universitet.
 
Glada studenter!
 
När tåget var slut begav vi oss in på karnevalsområdet och strosade runt innan vi gick in i två tält för att göra några aktiviteter. Den ena var ett escape room där vi skulle hjälpa bibliotikarien hitta meningen med livet. Vi lyckades!! Efter att ha listat ut ledtrådarna kom vi fram till att meningen med livet självklart är KARNEVAL! Sedan gick vi in i ett tält som heter Roten ur. Där fick man sätta sin intelligens på prov. Vi gick in i två grupper men båda klarade det och vi fick GENI stämplat på armen ;)
 
Sedan åt vi inne på området en god kycklingwrap och jag smakade en karnecider. Allting går verkligen i karnevalens tema! Efter att ha gått runt lite mer begav vi oss hem en kort runda till Markus och Maggis innan jag och Lovisa åkte till Malmö för att vara med på 30-årsfest. Det blev en väldigt trevlig kväll!
 
Imaginalkarneval!
 
Mycket folk :)
 
God mat. 
 
Glass!
 
Och tårta ;)
 
På söndagen var det dags att åka tillbaka till Markus och Maggis och fira att Markus fyllt 35! Vi spelade kubb i solen, åt god mat, kollade karnevalståget en gång till och åt god tårta. Den största delen av familjen var där så alltid roligt att träffa alla <3
 
Sedan var det dags att gå till karnevalsområdet igen. Nu stod opera, spex, cirkus och revy på tur!! Alla var väldigt duktiga och det blev många skratt :D Lite sugen på att studera blir man ju, eller kanske inte på att plugga men studentlivet i sig. Sedan blev det en sen kväll innan det var dags för jobb igen på måndag morgon. Men en rolig och minnesvärd helg!!
 
Kubb!
 
:D
 
Fler glada studenter :)
 
Några av mina favoriter <3
 
Mer tårta.
 
Opera.
 
Kram