Röttlestigen

Efter några lugna dagar när Robin jobbade och var iväg blev jag uttråkad så i tisdags lånade jag bilen för att åka på utflykt!
 
När fikan var packad åkte jag mot Röttle som var dagens mål. Det är en by som ligger strax söder om Gränna och vi har varit där några enstaka gånger och badat. Jag har då sett att där finns några vandringsleder som jag ju därmed velat testa ett tag. Det skulle även finnas ett vattenfall som jag ju självklart var sugen på att se!
 
Efter ungefär 10 minuters promenad var jag framme vid vattenfallet! Så fint! Så det blev ett ganska långt fotostopp där ;) 
  
Promenaden började vid en småbåtshamn.
 
Passade på att testa lite olika inställningar på kameran igen.
 
Jag framför vattenfallet!
 
Vattenfallet utan mig :D
 
Efter vattenfallet fortsatte jag en liten bit på Röttlestigen, men då den inte är så lång vek jag sedan av och forsatte på en del av Västanåleden. Den är totalt ungefär 15 km, så lång promenad kände jag inte för denna dagen, men några kilometer blev det iallfall.
 
Vackra mönster på en ladugårdsdörr.
 
Blåklockor!
 
Västanåleden går en bit längst med Vättern så jag passade på att njuta av utsikten och sedan fika vid vattnet.
 
Genom en tunnel av träd.
 
Promenad längst Vättern.
 
Fikapaus!
 
Vättern! Denna dag hade även Go-Pro:n fått följa med.
 
Längre bort är det Gränna som syns.
 
När man inte har någon fotograf med sig får man ta bilderna själv, så gott det går :)
 
Härligt att vara ute och gå :D
 
Fint promenadspår!
 
Efter ett tag kände jag att det var dags att börja gå tillbaka så jag genade via John Bauerleden innan jag kom tillbaka på Västanåleden igen då det är en slinga som går runt. Nu såg stigen inte riktigt lika fin ut längre... Det blev lite fler rötter att hålla koll på samt som det var dags att börja gå uppåt.
 
Men belöningen blev iallfall en fin utsikt över Vättern och en massa blåbär längst vägen.
 
Plötsligt var man inne i skogen och gick.
 
Stigarna var tydligt utmärkta vilket var bra (framförallt när jag inte har gått där innan)
 
Fin utsikt!
 
Passade på att njuta av utsikten efter uppförsbacken (och innan fler uppförsbackar).
 
Blåbär!
 
Så några kilometer senare var jag tillbaka vid vattenfallet igen och jag passade på att njuta innan jag gick tillbaka till bilen för att köra hem. 
 
Tillbaka vid vattenfallet!
 
En glad tjej!!
 
Alltid härligt att vara ute och gå och jag älskar ju vattenfall! Sen var vädret verkligen perfekt vilket inte gjorde det hela sämre.
 
Efter en lugn onsdag där vi fick nattgäster (min syster och Stefan samt deras son sov över på väg hem från Dalarna) började skolan igen i torsdags. Så termin tre och sista året har nu börjat!!!
 
Kramar