Ett hav av blommor på Keukenhof

På lördagen tog vi en frukost i farten för att inte komma fram för sent till Keukenhof. Keukenhof är en stor park med en massa fina blommor som har öppet varje år i två månader på våren. Det kunde jag ju bara inte missa!
 
OBS!
Varning för en massa bilder bilder på blommor ;)
 
Så återigen satt vi snart på buss 397, men på väg tillbaka mot flygplatsen. Dock fortsatte vi även förbi till Hoofddorp Station. Där bytte vi till en speciell buss till enbart Keukenhof och där kunde vi även köpa biljetten till parken så skönt att ha det ordnat. Bussresan började bra men sen tog det helt stopp... Så där stov vi i 20...30...40 minuter innan vi kunde köra vidare. Varför förstod vi först inte men när vi till slut började köra såg vi att två bilar krockat så ena körfältet var avstängt. Men till slut kom vi iallafall fram :)
 
 
 
Inne i parken var det ju inte helt oväntat en hel del folk men det gick att njuta av alla blommor ändå. Över 7 miljoner blommor blommar under tiden de har öppet och parken är hela 32 hektar stor!
 
 
  
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Till lunch blev det en god pulled pork burgare. Annars gick vi mest runt och njöt och fotade alla fina blommor. Keukenhof är definitivt värt ett besök om ni söker Amsterdam på våren!
 
 
  
 
  
 
 
 
 
Hemresan gick lite smidigare även om det var köer denna gången med. Dock rörde vi iallafall lite på oss och till slut var vi tillbaka vid Leidseplein där dagen börjat. Och tur var det då vi bokat en båttur på kanalen så efter lite snabb påfyllnad av energi njöt vi av att åka fram längst Amsterdams kanaler och vi fick även reda på lite mer om Amsterdams äldre och nyare historia. Ex åkte vi förbi (för en del) den kända bänken från filmen the Fault in our stars. Men tydligen var det den tredje bänken sen filmen kom (2014) då bänkarna slitits så.
 
 
 
 
 
Efter att ha gått omkring hela dagen på Keukenhof var det riktigt skönt och avkopplande att bara åka lite båt, koppla av och njuta. På land köpte vi sedan med oss en pizza som vi sedan åt i Vondelpark. Så vi hade en riktigt härlig dag!
 
Kramar
 

Kommentera här: